top of page

Tervetuloa tantrailtoihin!

Markus Savander aloittaa vetämään tantraa Alkuvoimalla kerran kuussa! Ensimmäinen tantrailta on lauantaina 12.3. Tantrailtojen lisäksi hän tarjoaa yksilö- ja parivalmennusta (lue lisää alta). Hän on valmistunut Tantric Life Coachiksi* kesällä 2021.Markuksen näkemyksiä ja kokemuksia tantrasta


“Minä näen tantran elämää arvostavana ja sille antautuvana henkisenä polkuna. Se tunnustaa jokaisen ihmiselämän erityisyyden, eikä se pyri mihinkään ulkoapäin määriteltyyn ihanteeseen. Voisi jopa sanoa, että tantrassa ei ole asetettua päämäärää. Mutta jos jokin päämäärä halutaan asettaa, se voisi olla mahdollisimman aidon ja täyden elämän eläminen. Tämä elämänmyönteisyys erottaa sen monista muista henkisistä harjoituksista, joissa usein asetetaan tavoite kohti jotain ihannetilaa, vaikkapa valaistumista, johon sitten erilaisilla keinoilla pyritään.


Lisäksi tantra erottuu joukosta siinä, että se tunnustaa seksuaalisuuden ja seksuaalienergian (toisin kuvattuna feminiinisyyden ja maskuliinisuuden dualismin) kaiken elämän pohjalla olevana dynaamisena voimana. Tantra käsittelee seksuaalisuuteen liittyviä ulottuvuuksia ennakkoluulottomasti ja tarvittaessa tabuja rikkoen, silti ja juuri siksi rakkautta, luottamusta ja sisäistä integriteettiä rakentaen. Erityisesti kulttuurimme ylläpitämä vastakkainasettelu ja kahtiajako lihallisen/maallisen ja pyhän/taivaallisen välillä alkaa tantrikon elämässä sulautua yhteen ja siten eheytyä, mahdollistaen ihmisen paluun kokonaiseksi, yhdeksi kappaleeksi.


Tantran harjoittaminen mahdollistaa omaksi itseksi kasvamisen kaiken valheellisen ja aikansa eläneen purkamisen kautta. Tantrinen elämä repii sinut auki kerta toisensa jälkeen, vain korjatakseen sinut taas entistä vahvemmaksi, herkemmäksi ja avoimemmaksi.


Vaikka erilaiset kehomieleen keskittyvät terapeuttiset menetelmät eivät varsinaisesti ole tantraa, tantrinen elämäntaito käsittelee keskeisesti myös niitä. Näin on siitä syystä, että kun tutkimme itseämme syvältä, mukaan lukien seksuaalisuuttamme, kohtaamme väkisinkin traumojamme ja varjojamme. Meidän on osattava käsitellä ja kohdata kaikki aiemmin kohtaamaton itsessämme, ennen kuin voimme edetä kohti syvempiä tasojamme. Kutsumme esiin sisäisen eläimemme, sisäisen lapsemme, sisäisen naisemme ja miehemme sekä kaikki muut arkkityypit, jotka lihallistuvat ihmisessä todella näkyviksi ja tuntuviksi. Opimme kohtaamaan, koskettamaan ja katsomaan myös toisiamme uudella intiimiydellä ja täten pääsemme peilaamaan itseämmekin totuudellisemmin. Lisäksi, elämänmyönteisyyden muistaen, avaudumme pyhyydelle ja jumalallisuudelle, joka ei sijaitse jossain tuolla yläilmoissa, vaan on läsnä kaikkein arkipäiväisimmässäkin hetkessä ja askareessa.


Eikä vähäisimpänä: rakkaus. Me kaikki syvimmillämme toivomme tulevamme nähdyksi ja rakastetuksi omana itsenämme. Olen tullut tantrakurssien aikana kohdatuksi sellaisella hyväksynnällä, arvostuksella ihailulla, jota en ole saanut kokea koskaan ennen, enkä ole osannut näin ollen sellaista tarvitakaan.”


Mitä tantrailloissa tehdään?


Teemme erilaisia harjoituksia, jotka sisältävä kohtaamista, kosketusta, jakamista ja yhteyttä omaan kehoon, mieleen ja sydämeen. Harjoitusten avulla opit tuntemaan itseäsi syvemmin ja paremmin.


Opit muun muassa:

– Tunnistamaan tarpeitasi

– Ilmaisemaan rajojasi

– Ottamaan vastaan ja antamaan

– Kohtaamaan toista ihmistä syvemmin

– Olemaan läsnä kokemuksillesi olivat ne millaisia tahansa

– vahvistamaan kehotietoisuuttasi

– kierrättämään seksuaalienergiaa kehossasi

– tulemaan näkyväksi muiden edessä aidommin

– ottamaan syvän nautinnon ravitsevaksi osaksi elämääsi


Tantran harjoittaminen tukee sinua pidemmällä tähtäimellä transformaatioprosessissa, jonka myötä sinusta karsiutuvat sellaiset puolet, jotka estävät sinua elämästä itsesi näköistä elämää. Sinussa on sisällä elämä ja elämänhalu: ainutkertainen, yksilöllinen potentiaali, halu ja kaipuu olla juuri SINÄ. Tuo potentiaali voi puhjeta kukkaan tantran avulla.


Valmennusta ja hoitoja


Tantratyöpajojen lisäksi Markus tarjoaa tantrista valmennusta yksilöille ja pareille lähitapaamisina taietäyhteydellä. Hän on ammatiltaan psykologi, joten koulutuksen ja työkokemuksen myötä tantriseen näkökulmaan yhdistyy monipuolinen ymmärrys ihmisen psykologisesta tasosta. Markuksen tarjoamista valmennuksista voit lukea lisää täältä: https://www.kehraamo.fi/hoidot-ja-valmennukset/tantrinen-elamantaidonvalmennus/


Tantrista valmennusta voit saada lähitapaamisina Alkuvoimalla tantrailtojen yhteydessä. Niistä voit olla yhteydessä markus.savander@varuna.fi. Lisäksi Markus opiskelee dearmouring-hoitajaksi ja tekee harjoitushoitoja alennettuun hintaan. Myös näistä hoidoista voit tiedustella lisää markus.savander@varuna.fi.*TLC-koulutus on Wild Heart Academyn järjestämä koulutus. Tantric Life Coachiksi valmistutaan käymällä ensin vuoden mittainen Wild Heart Transformation-kurssi, joka keskittyy itsetutkiskeluun ja omaan prosessiin, toki yhteydessä koko ryhmään ja sen tukemana. Toinen vuosi on sitten varsinainen TLC-koulutus, jossa opiskellaan muun muassa yksilövalmennusta, tantran ohjaamista ryhmille ja dearmouring-hoitojen perusteita. Wild Heart Academy on Shanti Limnellin perustama koulutuskeskus. Lisää Wild Heart Academystä: https://wildheartacademy.net

375 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page