top of page

MIELENMAISEMIA -YHTEISNÄYTTELYAlkuvoiman vuoden teemana on tänä vuonna tietoisuus ja mielenterveys.


Järjestämme aiheesta 3. näyttelyn sarjan ja lisäksi tulossa on muita aiheeseen liittyviä näyttelyitä. Satu Salomaan 'Näkyjä' avasi vuoden teemaan tuomalla esiin taiteilijan moniulotteista vuoropuhelua henkimaailman kanssa.


Jatkoa saa huhtikuussa alkava Tietoisuus -sarjan ensimmäinen osa 'Mielenmaisemia' joka jatkaa teemaa lempeällä otteella, tuoden sen näkyväksi voimavaroihin painottuvilla teoksilla. Mielenmaisemia esittelee 8. taiteilijan uniikkeja näkökulmia aiheeseen: Mitä on tietoisuus? Miten kokemus itsestämme, johon vaikuttaa muiden kokemus meistä määrittelee tapaamme olla? Kuinka suuri merkitys suhteella omaan itseen - itsensä ja ominaisuutensa hyväksyvällä vuorovaikutuksella on mielenterveyden kannalta?


Näyttelyn ja koko teeman koolle kutsuva voima sai kipinänsä heinolalaisen kuvataiteilijan ja uskontotieteilijän Henna Paasosen ajatuksista:


"Olen heinolalainen uskontotieteilijä, kuvataiteilija, runoilija ja opettaja sekä ääniä kuuleva henkilö. Nykyajan Suomessa mielen sisäisten äänien kuuleminen leimataan helposti hulluudeksi. Äänet ja varsinkin niiden kanssa keskustelu haastavat käsitystämme normaalista käyttäytymisestä. Kulttuuri ja aikakausi sanelevat pitkälti sen, mikä on hyväksyttyä käyttäytymistä ja miten ääniä kuuleviin suhtaudutaan. Keskiajan mystikoille näyt ja äänet olivat Jumalan suoraa puhuttelua ja saattoivat tehdä heistä pyhimyksiä. Monissa kulttuureissa edelleen äänien kuuleminen on hyväksytty tai jopa arvostettu ominaisuus, jonka avulla voidaan esimerkiksi olla yhteydessä edesmenneisiin sukulaisiin.


Ääntenkuulija-maalaukseni luo tilaa tarkastella äänien kuulemisen ilmiötä uusin silmin. Se ravistelee vanhoja, kankeita käsityksiä ja tuo esiin äänien kuulemisesta myös ihmeellisen ja mystisen puolen. Jos äänet selitetään vain tuhoisina sairauden oireina, niiden kanssa on vaikea tulla toimeen. Jos taas äänet nähdään merkityksellisinä, ne voivat jopa rikastuttaa elämää."


Sisko Sinilinnun Uneksija -sarjan teokset lähtevät liikkeelle tukahtuneista, kielletyistä tunteista, jotka kokevat muodomuutoksen sisäisen maailman rikastumiseen ja edistymiseen vapautumista kohti. Elämän vaikeatkin kokemukset ovat muuttuneet voimavaroiksi.


Isto Rahkilan teos Watermind, tarkastelee havaintoa järven rannalta installaation keinoin.


Erika Lehtosen naisellista, unenomaista ja mystistä olemuspuolta painottavat teokset ilmaisevat kuolemanrajakokemuksesta syntyneitä armon ja uudelleensyntymän kokemuksia.


Anne Kuntsin teokset kuvastavat sisäistä muutosmatkaa, energian muuntumista, sekä syvää sisäistä rauhaa ja tietoisuutta ulkoisista olosuhteista huolimatta, kehoittaen katsomaan sisältämme löytyviä voimavaroja ja mahdollisuuksia kohti.


Katariina Aallon teokset ilmaisevat kaipuuta ehdottomaan rakkauteen ja turvaan sekä pelon ja luottamuksen välistä vaihtelua suhteessa elämään – sitä, kuinka toisinaan haluamme piiloutua todellisuudelta tuijottamaan mielemme pirstaleita, ja sitten taas avaudumme valolle, annamme mahdollisuuden eheytymiselle ja ymmärrämme olevamme rakastettuja.


Näyttelyn taiteilijat ovat:

Henna Paasonen, Sisko Sinilintu, Lisa Holmen, Katariina Aalto, Erika Lehtonen, Anne Kuntsi, Amari Kaura ja Isto Rahkila.


Lämpimästi tervetuloa kokemaan Mielenmaisemia huhtikuussa.

Pysy kuulolla tulevasta kampanjasta ja muista teemaan liityvistä tapahtumista jotka julkaisemme pian!


Aukioloajat: Ti-pe klo 12.00-17.30 La klo 12.00-16.00

Galleria Alkuvoima Halistentie 2, Turku


71 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page