Galleria
ALKUVOIMA

Näyttelyhaku galleriaan vuodelle 2022 on käynnissä! Vapaamuotoiset hakemukset ja lisätietoja: alkuvoima.art@gmail.com

Tulossa heinäkuussa 2021:

MONICA GORZA.png

LANKA-ALTTARI - Monica Gorza • Taidenäyttely 2.7.2021-9.7.2021 • 

 

Kirjailu on naisten ikiaikaista toimintaa, jossa naiset kokoontuvat yhteen jakamaan omia tuntojaan ja elämänkokemuksiaan. Kirjonta on matkantekoa omaan ytimeen, käsikynkkää kulkua oman sielun kanssa. Kirjailun lopputulos todistaa jostakin joka ei ole käsin kosketettavissa tai muutettavissa.

 

Tässä pienessä intiimissä näyttelyssä on esillä joitain Sielunkirjonnan ryhmissä tehtyjä töitä sekä Monican omia kirjailutöitä. Työt ovat heijastuksia naisten sisäisistä maailmoista, ja joskus ne ikäänkuin heräävät henkiin ja ottavat muodon joka on riippumaton niiden tekijöistä.

 

”Työni ovat oikeastaan henkilökohtaisia päiväkirjoja, joiden syntymistä ovat ohjanneet kuun vaiheet ja planeettojen liikkeet, elämäni todelliset tapahtumat, unet ja maagiset välähdykset. Ne ovat kuin ihon riekaleita, ajatusten huntuja, intohimon hapsuja, vuorattuja muistoja ja pitsimäisiä heijastuksia. Elämänpaloni on aina suuntautunut naiseuteen ja sen pyhään voimaan sen eri ilmenemismuodoissa.

 

Italialainen Monica Gorza on Maga, kirjailutaiteilija, teatteri-ammattilainen, Tarot-tulkitsija, astrologi ja geomantikko. Monica on valmistunut teatteritaiteilijaksi Brera Academysta Milanossa. Hän on kehittänyt viimeisten viiden vuoden aikana Sielunkirjonta-metodin, Ricamo Animicon, jossa osallistujat kirjovat itselleen työn, joka on nousee heidän unistaan, intuitiostaan, symboleista, tarot-korteista ja ryhmän sisäisestä prosessista. Tällainen ryhmä nimeltään Kilpi eli Scudo alkaa myös Monican Alkuvoimassa pidettävän näyttelyn yhteydessä.

 

AUKIOLOAJAT:

 

PE klo 11.00-18.00

LA-SU klo 11.00-17.00

MA klo 11.00-16.00

TI-PE klo 11.00-18.00

Monica tree.png
NAISEUDEN LUONTO JULISTE.png

NAISEUDEN LUONTO - Yhteisnäyttely

10.7.2021 - 7.8.2021

 

Miten luonto ilmaisee itseään naisena? Taiteilijat tulevat yhteen kertoakseen oman näkemyksensä siitä, mitä on elää ja tuntea elämää naisena. 

 

Naiseuden Luonto kunnioittaa elämän syklisyyttä, syntymää, kuolemaa ja jokaista siirtymää niiden välissä. Me kaikki synnymme tänne naisen kautta. Haluamme palauttaa täyden kunnioituksen naiseuden kaikkiin aspekteihin, jotka suojelee, ylläpitää ja synnyttää jatkuvasti uutta elämää. 

 

Universaali äitiys on elämän suojelemista. Se ei ole sidottuna lapsen saamiseen, vaan äiti voi olla lapseton ihminen, joka ilmaisee voimiaan mihin tahansa itselleen tärkeään asiaan, joka kumpuaa sisäisen luonnon ja siitä syntyvien visioiden kautta fyysiseksi olomuodoksi.

 

Myöskään naiseus itsessään ei ole sidoksissa välttämättä fyysiseen kehoon, silti myös juuri naisen kehoon syntyminen on merkityksellistä, ja palauttamalla läsnäolon kehollisuuteen voimme kuulla paremmin kehojemme antamia viestejä.

 

Naisen seksuaalisuus on universaalia, puhdasta elämän alkuvoimaa. Se muuntuu ja liikkuu vuosien ja vuosikymmenten aikana jatkuvasti, kuten kaikki elämä meissä. Se kerää syvyyttä, kokemusta, voimaa, valoa ja rakkautta, kun se saa virrata vapaana. Se kerää myös pelkoa, häpeää, surua ja vihaa, koska ulkoapäin tuleva kontrollointi on juurtunut meihin yhteiskunnassamme. Kuitenkin meillä naisilla on täysi vapaus ja oikeus päättää itse miltä voima meissä näyttää, tuntuu ja miten se meistä heijastuu ympärillemme, eikä se lopulta ole riippuvainen kenenkään toisen ihmisen halusta tai hyväksynnästä.

 

Naiseuden Luonto kutsuu naisia tulemaan yhteen; parantamaan haavamme, tukemaan toisiamme ja nauttimaan luontomme iäisestä voimasta.

 

Näyttelyn taiteilijat ovat: Enni Järvinen, Laura Railamaa, Anne Ala-Kaila, Marie Johnsson, Mia Johansson, Oona Savimäki, Iina Kautiainen ja Milja Hakkarainen.

 

Näyttelyn avajaisia vietetään 10.7.2021 klo 16.00-18.00. Tervetuloa! Todennäköisyys sään salliessa myös ulko-ohjelmalle. :)

 

Näyttely on auki: 

Ti-ke klo 12.00-18.00

To-la klo 11.00-17.00

 

Halistentie 2, Turku

Kuvia menneistä näyttelyistä:

Haluaako taiteesi päästä esille? Onko sinulla tarina jonka haluaisit kertoa taiteesi kautta? 

Alkuvoima kollektiivi järjestää myös yhteisnäyttelyitä aiheista jotka meitä inspiroi.

Ole yhteydessä: alkuvoima.art@gmail.com