Galleria
ALKUVOIMA

Galleria Alkuvoimalla juuri nyt:
Mielen Juuri (Juliste) (Instagram-postaus) (3).png

M I E L E N J U U R I
1 7 . 5 . - 1 1 . 6 . 2 0 2 2

 

Tietoisuus sarjan toinen osa 'Mielen Juuri' sai alkunsa Amari Kauran ideasta, voimauttavan valokuvauksen metodin kehittäjän Miina Savolaisen inspiroimana. Projekti käsittelee nähdyksi tulemista omassa ydinlaadussaan, tai siinä mikä kuvaushetkessä haluaa sisältämme virrata ja tulla todistetuksi. Ideaa lähti toteuttamaan yhdessä Amarin kanssa valokuvataiteilija Anniina Ukkonen, jonka käsialaa kuvat ovat. Kuvat on toteutettu pääosin Ukkoselle tyypillisen mustavalkokuvan keinoin filmistä vedostaen.

 

"Mielen juurella tarkoitamme ainutlaatuista henkilökohtaista voimavaraa, joka voi kukoistaa ravitsevassa vuorovaikutuksessa. Valokuvaus voi olla tilanne, jossa annamme itselle ja toiselle mahdollisuuden tulla nähdyksi. Muunnamme mielen terveyttä uhkaavat mielikuvat yhdessä tämän voimaannuttavan prosessin kautta osaksi sitä identiteettiä, jonka todella koemme omaksemme, ja jonka haluamme näyttää myös muille.

Jokaisella projektiin osallistujalla on oma ainutlaatuinen lähestymisnäkökulmansa projektin teemaan. Olemme toivottaneet tervetulleeksi sekä arkiset, että poikkeukselliset pohdinnat mielen terveyteen, mielenterveysongelmiin ja mielenterveysdiagnooseihin liittyen."

 

Amari Kaura:

 

"Sain rippilahjaksi vuonna 2007 Miina Savolaisen teoksen Maailman ihanin tyttö. Luin kirjaa häkeltyneenä ja näin ensimmäistä kertaa eläessäni sellaisia valokuvia, joista pidin, koska ne olivat sekä kauniita, että aitoja. Muistan, kuinka jotain liikahti paikoilleen sydämessäni, enkä ole sen jälkeen katsonut taakseni. Aloin valokuvaamaan ihmisiä tarkkaillen ennen kaikkea heidän reaktioitaan. Huomasin, että ihmiset eivät yleensä pidä heistä otetuista valokuvista. Vaikka kuinka yritin ottaa sellaisia kuvia, joissa he näyttivät mielestäni kauniilta: yleensä he eivät itse pitäneet lopputuloksista. Teatteriopinnot lukion jälkeen avasivat minulle monenlaisia näkökulmia siihen, miten kokemus itsestä voi olla hyvin erilainen, kuin mikä näkyy muille ulospäin.

Valokuvaustyö on opettanut minulle ihmisyydestä. Pinnallisen ja syvällisen raja ei ole aina selkeä. Valokuva on arvokas väline, kun kameraa käytetään sydämen jatkeena.

 

Anniina Ukkonen:

 

"Olen niin pitkään kuin muistan ollut loputtoman kiinnostunut kaikenlaisista kuvista. Minulla on kohtalaisen pitkä historia filmikuvauksen kanssa, sain ensimmäisen filmikamerani n. 12 vuotiaan ja siitä asti olen räpsinyt kuvia. Filmissä minua viehättää monet asiat, ei ehkä niinkään sen hitaus kuten nykyään paljon kuulee sanottavan, mutta enemmän se miten filmin rajallisuus pakottaa välttämättä jonkinlaiseen harkitsevuuteen ja itsehillintään. Filmikuvaus on aina mysteeri, - koskaan ei voi täysin tietää mitä tulee ja juuri se kiehtoo ja tuo jännittävyyttä. Kaikkea ei voi hallita tai itse en edes pyri siihen, haluan pysyä avoimena yllätyksille. Polaroid-kuvat ovat toinen rakkauteni, myös yllätyksiä täynnä. Taiteilijana olen myös ikään kuin käsityöläinen, pimiössä voi uppoutua kokeilemaan erilaisia tekniikoita ja kun kuva alkaa muodostua paperille, se on aina yhtä jännittävä ja innostava hetki."

 

Projektiin osallistui:

Birgitta Paranko
Laura Kurkilahti
Natalie Helenius
Ville Tuominen
Axel Ismail
Merina Vellonen
Amari Kaura
Anniina Ukkonen

 

------------

 

NÄYTTELYN AVAJAISET - 13.5.2022 klo 16.00

Avajaisissa kuulemme Laura Kurkilahden pianolla säestettyjä lauluja klo 17.00.

”Laulu ja ääni ovat minulle tapoja tulla olevaksi, olla olemassa. Lauluja kirjoittamalla luotaan sisäisyyksiäni, syvyyksiä ja kirkkauksia, sekä tuon voimakasta kokemusmaailmaani sanoiksi. Laulan elämästä, Jumalasta ja mielen yöpuolesta.”

Lämpimästi tervetuloa!

 

-----------

 

Näyttelyn aukioloajat:

Tiistaista perjantaihin klo 12.00-17.30,
lauantaisin klo 12.00-16.00

Osoite: Halistentie 2, Turku

Chatra-poster-web.jpg

Chatra bio-mandala on nyt koettavissa Alkuvoiman puutarhassa!

 

Chatra on taiteellinen, osallistava yhteistyöprojekti, jossa taiteilijat, tutkijat, yhteisön jäsenet ja sienet tulevat yhteen. Tarkoituksena on tutkia sisäisen ja ulkoisen olemuksemme muotoja luovan osallistumisen kautta.

Kosketeltava lopputulos tässä projektissa on bio-mandala veistos, joka on parhaillaan nähtävissä Alkuvoiman puutarhassa.

 

Projektin aineeton ilmentymä on yhteisöllinen prosessi, joka tapahtuu luovan toiminnan, rituaalien ja lahjoittamisen kautta, sekä yksilöllisen tietoisuuden mentaalisen ja hengellisen tutkimusmatkan kautta.

 

Teoksen takana on taiteilija Amir Abdi, apunaan Amari Kaura sekä monet muut projektiin osallistuneet henkilöt.

 

Chatran matkaa voit seurata instagramissa:

 

@chatra_biomandala

Projektin yhteistyökumppanit: Anu Jalonen, Joette Crosier, Kasimir Nuutinen, Merina Vellonen, Turku 2029 säätiö, Kääpä Biotech ja kaikki projektissa mukana olleet. Julistetaide: Arad Mousavi 

 

In English: 

 

“Chatra” is an artistic participatory collaboration between artists, researchers, community members and mushrooms. The intention is to explore physical, mental and spiritual aspects of our inner and outer world with the help of creative participation.

 

The tangible outcome of this collaboration is a bio-mandala sculpture exhibited in Alkuvoima garden. The immaterial manifestation is the process of community-based creative activities, rituals, offerings, and the mental and spiritual exploration of the individual consciousness.

 

The artist behind the project is Amir Abdi, with the help of Amari Kaura and many other people who participated in the project.

 

Come to see and feel this beautiful, many layered piece of art in Alkuvoima garden!

 

You can follow the journey of Chatra in instagram:

 

@chatra_biomandala 

 

Project was made together with: Anu Jalonen, Joette Crosier, Kasimir Nuutinen, Merina Vellonen, Turku 2029 foundation, Kääpä Biotech and all who participated in the project.

 

Beautiful poster made by: 

Arad Mousavi 

Kuvia menneistä näyttelyistä:

Näyttelyhaku galleriaan on käynnissä jatkuvasti. Vapaamuotoiset hakemukset ja lisätietoja: alkuvoima.art@gmail.com

Lisää menneistä näyttelyistä ja projekteista voit käydä lukemassa blogista.