AJANKOHTAISTA:

ALKUVOIMAN JOULUKUU

Marraskuussa alkaneet Alkuvoiman viikkotunnit on otettu vastaan ilolla, ja tunneilla onkin käynyt mukavasti ihmisiä. Varsinkin tanssitorstait ovat olleet suosittuja, mutta yhtä tärkeitä ovat olleet myös omaan keskukseen juurruttavat läsnäolon tilat, jakamispiirit ja joogatunnit. 

 

Marraskuussa gallerialla pidettiin toinen näyttely, Rivinoyan moniulotteiset tussipiirrokset ja niiden tunnelmiin kannatteleva mystinen didgeridoo-ääni-installaatio herätti paljon mielenkiintoa, jonka johdattamana myös Turun Sanomat tuli tekemään yhteisömme toiminnasta lehtijutun, voit lukea sen täältä, mikäli sinulla on tunnukset TS:lle: https://www.ts.fi/kulttuuri/kuvataide/5140409/Halisissa+heratellaan+alkuvoimaa+luovuuteen++Vesilaitosmuseon+viereen+perustettu+yhteisotaidetila+kutsuu+voimauttavaan+taiteentekoon

 

JOULUKUUN VIIKKOTUNNIT

 

Joulukuussa toiminta Alkuvoimalla on pienempimuotoista, mukautuessamme uusiin koronarajoituksiin.

Viikkotuntimme jatkuvat tällä ja ensi viikolla rajoitetulle määrälle osallistujia. Mikäli haluat tulevien kahden viikon aikana osallistua tunneillemme, laitathan sähköpostia osoitteeseen: alkuvoima.events@gmail.com. Kokoamme max. 20 hengen Alkuvoiman ystävät -ryhmän, jonka jäsenet voivat osallistua tunneillemme. Tunnit eivät jatku kaikille avoimena enää tämän vuoden puolella. Ryhmäkokomme kullakin yksittäisellä tunnilla on alle 10 henkilöä. Muistathan yhä ilmoittautua yksittäislle tunneille Vellon kuatta: www.vello.fi/alkuvoimaMikäli olet ostanut meiltä Anytime-kortin, olet etusijalla. Laitathan meille kuitenkin tässäkin tapauksessa sähköpostia. Muuten ryhmä täyttyy ilmoittautumisjärjestyksessä.

 

................................................

 

KAHVILA

 

Kahvila on normaalisti auki keskiviikkoisin 12.00-18.00 ja torstaisin 10.30-18.00. vielä tämän ja ensi viikon ajan. Joulun aikaan kahvila on näillä näkymin tauolla ensi vuoden alkuun saakka. 

 

Tarjolla on vaihtuvia vegaanisia herkkuja, kahvia & teetä. Tervetuloa pitämään vaikka työhuonetta tiloihin!

 

Tässä kuussa Alkuvoimalle on tulossa vielä myös joulumyyjäiset, niistä tarkempaa tietoa lähipäivinä somessa.

 

Lounasravintolaa on myös kyselty ja todennäköisesti sellaista on tulossa ainakin pop-up-muodossa ensi vuoden alusta alkaen. Näistä tiedotamme lisää tammikuussa.

 

...............................................

 

 

MAAN ÄÄNI -  TAMMIKUU 2021

 

Kutsu taiteilijoille toimintaan Maan hyväksi:

 

Etsimme taiteilijoita ja yhteistyökumppaneita tammikuussa toteutettavaan monitaiteelliseen Maan Ääni - projektiin. Tarve projektille lähti huolesta Suomen kaivostoimintaa ja ylipäätään Maan epäkunnioitusta kohtaan. Maan ääntä on alettava kuulemaan enemmän ja paremmin! Tämä on myös yksi Alkuvoiman pääarvoista, joten koemme, että vuoden 2021 ensimmäinen teema, ja kaikkea kannatteleva pohjaenergia tulevaisuuden maailmassa on luontoyhteys ja ääni Maalle. Maan ääni on oikeastaan myös meidän äänemme, koska olemme yhtä ympäröivän luontomme kanssa, ja se mitä maalle tapahtuu, tapahtuu myös meille. 

 

Taidenäyttelyn teemaksi on visioitu elementtejä: Maa-Ilma-Tuli-Vesi-Henki/Eetteri ja niiden ilmentymistä tilaan tuetaan kuva-, ääni- ja audiovisuaalisen taiteen kielellä, kokonaisuuden kietoutuessa yhteiseen tasapainoon, symbioosiin. Mukana on jo joukko taiteilijoita, mutta vielä erityisesti Maa-Ilma ja Tuli-elementtiä edustamaan kaivataan tekijöitä. Tämän lisäksi tulossa on tanssitaiteen keinoin toteutettavia työpajoja ja esityksiä joilla voimme auttaa itseämme virittymään paremmin Maan taajuuksiin, siihen sisäiseen tietoon, jolle ei ole sanoja - Maan ääneen.

 

Projektin avulla kerätään myös varoja luonnonsuojelutyöhön.

 

Ohessa näyttelyyn tuleva ja projektiakin inspiroinut tanssi-improvisaatioteos:

If I don't say any words - this is my voice

Tanssija: Kuutti Jääskö

Editing: Tiina Jääskö

Song: Oryom - Native Prayer by Gerhard Fankhauser & Einat Gilboa


 

Mikäli haluat osallistua näyttelyyn jollakin taideteoksella, luennolla, esityksellä, tai monitaiteelliseen yhteistyöhön projektin aikana, niin olethan rohkeasti meihin yhteydessä!

ALKUVOIMA

© 2019- All rights reserved ALKUVOIMA RY