top of page

Näkyjä -näyttely Alkuvoimalla


Minulla on lapsesta asti ollut erilaisia näkyjä. Näyt ovat välähdyksiä henkimaailmasta, ne antavat neuvoja, pitävät oikealla tiellä. Näyttelyn maalauksissa tuon tämän ilmiön muidenkin nähtäväksi. Teokseni sisältävät symboliikkaa joka ei ole ennalta suunniteltua vaan olen toiminut kanavana sille mikä haluaa tulla näkyväksi. -Satu Salomaa


Alkuvoiman vuoden ensimmäinen näyttely on kohta esillä! Näkijä-näyttelyn takana on taidemaalari Satu Salomaa. Näyttelyn avajaisissa (12.2.) Satu toteuttaa kanavoidun maalausesityksen. Paula Präktig soittaa pianoa tapahtumassa.
Satu Salomaa on maalannut ja piirtänyt koko elämänsä sekä pitänyt aktiivisesti näyttelyitä jo vuodesta 2017. Taidemaalariksi Satu valmistui Vapaasta Taidekoulusta 2021. Tämä on Helsingissä asuvan taiteilijan ensimmäinen näyttely Turussa.


"Kun aloitan maalauksen, maalaan ensin abstraktimmin. Minulla saattaa olla mielessä joku väri, josta lähden liikkeelle. Pikkuhiljaa maalaus kertoo minulle mitä siihen tulee. Tämä on taianomainen hetki, kuin näky, mutta maalattuna. Niin kuin luonnossa näkee erilaisia hahmoja, niin myös tapahtuu kun maalaa. Kun näky on selvä, tarvitsee vain maalata se esiin. Näin syntyivät tämän Näkyjä -näyttelyni teokset", avaa Satu työprosessiaan teosten takaa.


Näkyjä -näyttely paljastaa hetkiä taiteilijan kokemasta syvästä henkimaailmasta, näkyjen maailmasta. Näyttely on yhteinen hetki, niin taiteilijalle kuin katsojallekin luoda sanaton yhteys, joka muuten voi olla vaikea luoda.


"Tiedän, että maalauksessa on voimaa joka vaikuttaa suoraan katsojaan. Kiehtovaa on myös miten oma maalaaminen vaikuttaa ihmiseen. Se antaa välineen saada myös vaikeasti sanoiksi puettavia asioita nähtävään muotoon. Tämä voi olla hyvin parantava kokemus niin maalarille, mutta myös katsojalle", kertoo Satu ajatuksiaan taiteen voimasta.


Satu Salomaa:
Tervetuloa juhlimaan kanssamme vuoden

ensimmäistä näyttelyä 12.2. klo 18-20.
NÄKYJÄ -NÄYTTELY

12.2.-13.2.2022


AUKOLOAJAT:

TI-PE KLO 12-17.30

LA KLO 12-16


Galleria Alkuvoima

Halistentie 2, Turku


84 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page