top of page

Marraskuun taidenäyttely: Rivinoya - Experimental Series Of Six 7.11.2020-27.11.2020

Päivitetty: 13. marrask. 2020

Experimental Series Of Six on audiovisuaalinen näyttely joka heijastelee alitajunnan hiljaisia sopukoita, kulkien vaiettujen himojen sekä taustalla piileskelevien entiteettien kautta kohti mielen järkkymistä – “murtumispisteen” jälkeen saavutetaan hiljaisuus joka kääntää suunnan takaisin ihmisen luontoyhteyden palauttamiseen tuoden yksilön lopulta universumin – meidän itsemme eteen.

---------

Rivinoya on Tampereelta matkansa aloittanut taiteen- ja musiikintekijä:


"Niin kuvataiteessa kuin musiikissakin nautin yksityiskohtaisten kokonaisuuksien luomisesta mitä katsoessaan tai kuunnellessaan yksilö voi syventyä teoksen maailmaan - tai itseensä.

Musiikin saralla olen ollut monessa mukana.Teini-ikäisenä innostuin bändihommista ja tartuin kitaran varteen. Sen jälkeen olen soittanut ja säveltänyt useissa bändeissä joista osalle olen ollut myös osallisena luomassa kansitaidetta. Musiikkimakuni on aina ollut hyvin laaja, ja veri on vetänyt tutkimaan sen valtavirrasta poikkeavampia suuntauksia. Kitaran lisäksi instrumenttien osalta tähän mennessä mukaan on tarttunut erinäisiä perkussioita sekä didgeridoo, mitä soitan tätä nykyä La Murgassa.


Kuvataiteen kautta koen voivani ilmentää visuaalisesti sisäistä maailmaani. Ajatuksella työhön kuluvan ajan kestosta ei ole sijaa kun rakennetaan olematonta olevaksi. Melko usein itsellä hankalinta onkin työstä irti päästäminen kun yksityiskohtia voisi hinkata loputtomiin - silloin pitää muistaa epätäydellisyyden olevan inhimillistä, ja täydellisyyden jotain mikä ei ole totta. Rehellisyyden nimissä täytyy kuitenkin myöntää että tämän ja ajankäytön suhteen olen välillä taistelussa itseni kanssa.

Nautin dotwork- ja linework-tekniikoiden käytöstä koska koen että niillä voi visuaalisesti ilmentää enemmän kuin heti tulee ajatelleeksikaan. En halua niiden kuitenkaan rajoittavan tekemisiäni. Erinäisiä itseäni kiinnostavia teemoja jotka jollain tavalla saattavat näkyä töissäni on mm. ihmisen psyyke, mystiikka ja luonnon merkityksellisyys.


Pidin ensimmäiset taidenäyttelyni Pirkanmaalla vuonna 2018, joista Experimental Series Of Six pääsee nyt uudelleen esiin Turun Alkuvoiman tiloissa. 2019 maaliskuussa olin kahdella teoksellani (Infiltra(i)tor & Let the Fluorescence Blossom In You) mukana Tampereella syntyneen Uumen-kollektiivin näyttelyssä Hullu Kevät, sekä 2019 huhtikuussa (teoksilla Infiltra(i)tor & When it gets you) Tampereen Yliopiston järjestämässä tapahtumassa Mieletön Pako, joka järjestettiin mielenterveyden puolesta ja mielenterveysasioista puhumisen stigmaa vastaan.


Koen musiikin ja kuvataiteen muodostavan yhdessä suurempia kokonaisuuksia, ja olen hyvin kiitollinen siitä että pystyn hyödyntämään niiden moninaisuutta taiteessani. Tavoitteenani on hyödyntää tätä kykyä tulevaisuudessakin.


Näyttelyn teokset on tehty pääasiassa kuitukynillä (Pigma Micron fibre pen) vuosien 2016-2017 aikana käyttäen linework- ja dotwork-tekniikoita. Tussikynän osuessa paperiin mahdolliset virheet muuttuvat osaksi työtä, kuten “virheet” elämässä muodostuvat osaksi yksilön tarinaa vaikkeivät ne ulospäin välttämättä näykään.

Audioraidan 'Enter the linear dream' olen äänittänyt syksyllä 2017 ja soitin sen osuudet didgeridoolla ja djembellä, minkä jälkeen samplasin raidat yhteen. Kappaleen tarkoitus on auttaa näyttelyn kokijaa syventymään töiden maailmaan, kappaleen pyöriessä taustalla eräänlaisena ajattomuuden jatkumona.

----------

NÄYTTELYN AVAJAISET 7.11. Klo 13-16

Avajaisissa on didgeridoo-äänimeditaatio klo. 15. alkaen. Meditaatio kestää n. puoli tuntia.

Näyttelyn aukioloajat:

Ma-Ti 12.00-16.30 Ke-Pe 12.00-18.00 La 12.00-16.00
40 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page