Search

Maan Ääni ja alkuvuoden kuulumisia

Pidimme vuoden ensimmäisen näyttelyn Alkuvoimalla tärkeän aiheen parissa. Maan Ääni käsitteli ihmisen yhteyttä luontoon, tuoden näkyväksi ja kuuluvaksi yksilön henkilökohtaisen suhteen luonnon hienojakoisten ja kerroksellisten maailmoiden kanssa. Meitä kaikkia koskettaa planeettamme ekosysteemi ja sen tila etenkin tässä ajassa. Alamme tulla kokoajan tietoisemmaksi siitä miten yhteydessä kaikki täällä on, että se mitä me yksilötasoilla koemme, näemme, ajattelemme, ja tunnemme vaikuttaa suurempiin kokonaisuuksiin ja toisinpäin.


Tämä teema on kaikenkattava, iso teema, jonka parissa Alkuvoimalla työskentelemme vastaedes ja enenevässä määrin, koska se liittyy niin erottamattomasti kaikkeen mitä teemme ja vielä siihenkin mitä emme tee.


Luonto on tietysti myös yhteinen ikuisen inspiraation lähde taiteilijoille kautta aikojen. Maan Ääni kuuluu elämän kautta syntyvässä taiteessa, se kuuluu meissä, meitä ennen olleissa ja meidän jälkeen tulevissa. Kuunnellaan ääniä ympärillämme, kuunnellaan ja otetaan vastaan äänien tuomat viestit.


Taidenäyttelyn lisäksi meillä oli Maan Ääni- viikoilla erilaisia työpajoja, konsertteja, esityksiä ja teatteria. Aihe yhdisti ja inspiroi monia, ja keräsimme myös näiden tapahtumien kautta varoja sekä Alkuvoiman toimintaan, että luonnonsuojelutyöhön, Suomen Luonnonperintösäätiölle, yhteensä n.500e. Suurkiitos kaikille lahjoituksista sekä Maan Ääneen osallistuneille!


Teemaan on tulossa lisää projekteja tulevaisuudessa, ja otammekin vastaan näyttely-, ja projekti-ideoita, sekä niiden toteuttajia jatkuvasti. Tervetuloa yhdessäluomaan ja kuuntelemaan kanssamme Maan Ääntä.


MAAN ÄÄNI -taidenäyttely 11.1.-10.2.2021

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ Näyttelyn aukioloajat: Ma-Pe klo 12.00–17.30 La klo 12.00–16.00 Su Suljettu

Vapaaehtoinen pääsymaksu, jolla kerätään varoja Suomen Luonnonperintösäätiölle metsien suojeluun sekä Alkuvoiman toimintaan. ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Vuoden 2021 alkajaisiksi annamme äänen Maalle.

Maan ääni on meidän äänemme! Kuulemalla Maan äänen, kuulemme elämän meissä jokaisessa. Mitä tapahtuu maalle, tapahtuu myös meille. Tämänhetkinen epävarmuus yhteiskunnassa heijastelee erillisyyttämme ympäröivästä luonnosta ja myös sisäisestä luonnostamme, jotka ovat loppujen lopuksi yhtä. Epävakauden takana on satoja vuosia kestänyt luonnonvarojen tuhlaaminen, ja maan epäkunnioitus. On aika kasvattaa tietoisuutta siitä, että olemme osa kokonaisuutta.


Maan Ääni sai alkunsa Alkuvoiman toimijoiden yhteisen inspiraation tuloksena. Haluamme tuoda eläväksi ja näkyväksi luonnon moniulotteisen luonteen. Kaikki alkaa suhteesta itseen, sen ymmärtämiseen, kuka omana autenttisena itsenään on. Kunnioitamme omaa luontoamme, sekä yhtä lailla maata ja kaikkea luontoa sen monimuotoisina, meistä erillisinä ilmentymismuotoina.

Näyttelyn nimi syntyi nähtyämme Kuutti Jääskön tanssivideon If I don’t have words, this is my voice. Teos on osa näyttelyä yhdessä Laura Anderssonin Pineal -videoteoksen kanssa. Satu Kekäläinen on tuonut mukaan kauttansa ilmestyneet luonnonhenget makropeilauskuvina, Anniina Ukkonen moniulotteiset luontoon sulautumisen kokemusta kuvaavat valokuvat, Mia Makela Kökarin saaren vahvat ja mystiset kivikollaasit, Merina Vellonen maalaukset, jotka tutkivat ja ilmentävät niin ikään luonnon mystistä olemuspuolta. Sanna Valkiala kuvaa runoteoksissaan omaa maa-suhdettaan, jota hänen kauttaan syntyneet maalaukset tukevat. Verna Viennon luoma äänimaisema tulkitsee yhteyttä taivaallisiin ja avaruudellisiin ulottuvuuksiin.


Näyttely on osa neljän viikon Maan Ääni -kokonaisuutta, joka yhdistelee niin kuvan, äänen kuin liikkeenkin kautta tapahtuvaa ilmaisua, sisältäen taidenäyttelyn lisäksi esityksiä, työpajoja sekä luentoja. Näiden viikkojen aikana tuomme taiteilijoita ja asiantuntijoita yhteen, sekä herättelemme omaa luovuuttamme ja elinvoimaamme yhteisen maapallomme elinkelpoisuuden puolesta. Kutsumme myös taiteilijat mukaan sosiaalisessa mediassa toimimaan maan puolesta! #maanääni #taiteilijatmaanpuolesta Lisätietoa: https://www.facebook.com/events/240108770964751

“We need to change our way of thinking and seeing things. We need to wake up and fall in love with Earth. The deepest root of our current crisis, is the wrong view that you and the Earth are two separate entities: you think the Earth is only the environment. You are in the centre and you want to do something for the Earth in order for you to survive. This is a dualistic way of seeing things. It does not have the insight of interbeing. The Earth is so much more than simply your environment. Only when we truly love the Earth will our actions spring from reverence and the insight of our interconnectedness. That’s the kind of awareness, the kind of awakening that we need. The future of the planet depends on whether we’re able to cultivate this insight or not. It is our love for the Earth that will give us enough compassion, strength and insight to change our way of life.”

Thich Nhat Hanh

27 views

A L K U V O I M A

Art - Honopu Portal by Max Lemaire https://www.infinitearts.com/

© 2019- All rights reserved ALKUVOIMA ry